+30 22510 31077, +30 22510 30900 info@aegeanrecycling.gr

Ποιοι Είμαστε

Στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ –ΧΥΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε. οι συνεργάτες μας είναι η κινητήριος δύναμη της εταιρίας , αυτή που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και να κάνουμε όνειρα. Εδώ θα βρείτε τα βιογραφικά των επιστημονικών στελεχών και των τεχνικών του πεδίου. Στην ομάδας υπάρχουν όμως και άλλοι 35 εργαζόμενοι εξίσου σημαντικοί στην καθημερινή λειτουργία μας. Η επιτυχία της εταιρίας ανήκει σε κάθε έναν από όλους αυτούς.

ΠΑΛΑΜΟΥΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σπούδασα Τεχνολόγος Μηχανικός Χημικών Πετρελαίου στο ΤΕΙ Καβάλας. Στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ- ΧΥΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε. συμμετέχω ως μέτοχος γιατί ήθελα να είμαι κομμάτι μιας εταιρίας της οποίας η δραστηριότητα εγγυάται την προστασία του περιβάλλοντος. Μιας οργανωμένης εταιρίας με πολύ σημαντική δράση για τα δεδομένα της περιβαλλοντικά ευαίσθητης περιοχής του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Σήμερα μετά από χρόνια εμπειρίας στο πεδίο και έχοντας γνώση του οφέλους που προκύπτει για την τοπική οικονομία και την κοινωνία αισθάνομαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και δικαιωμένος για την επιλογή να επενδύσουμε στο νησί μας .

 ΣΑΜΙΩΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥΛΑ

Στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ- ΧΥΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε. εργάζομαι ως υπεύθυνη του τμήματος πωλήσεων και δημοσίων σχέσεων της εταιρίας. Ως σύζυγος του βασικού μετόχου της εταιρίας και ταυτόχρονα εργαζόμενη σ΄ αυτή αισθάνομαι περήφανη για την εταιρία που παράλληλα με το πολύ σημαντικό έργο της επενδύει συνεχώς σε πιο πρωτοποριακό εξοπλισμό της, σε καινοτόμες διαδικασίες ανακύκλωσης, που απασχολεί σημαντικό αριθμό απασχολούμενων και συμβάλει καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος του νησιού. Η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι μεγάλη όμως τα αποτελέσματα καθημερινά μας δικαιώνουν.

ΣΙΝΙΟΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Είμαι καθηγητής στο ΤΕΙ Πειραιά για 32 χρόνια στον Τομέα Εφαρμογών Ηλεκτρομαγνητισμού στην Τεχνολογία και στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις. Υπήρξα επίσης καθηγητής στο ΤΕΙ Χαλκίδας πολλά έτη με αντικείμενο την Ανακύκλωση. Ως Επιστημονικός Συνεργάτης σε θέματα ανακύκλωσης έχω συνεργαστεί με το Πανεπιστημίο Αιγαίου αλλά και πολλές ιδιωτικές εταιρίες, ενώ ήμουν βασικός μέτοχος στην εταρία BIANAT. Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ήταν ένα όραμα που πραγματοποιήσαμε ως οικογένεια και σήμερα έχουμε πλαισιωθεί από σημαντικούς συνεργάτες. Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ είναι πρώτα και κύρια οι άνθρωποι της και μετά το σημαντικό για την κοινωνία έργο της. Στα μάτια μου είναι μια διευρυμένη οικογένεια που φροντίζει να διατηρεί καθαρό το περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργεί.

ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Σπούδασα στα ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ στο τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων. Με την ανακύκλωση ασχολούμαι από το 2004 ως εργαζόμενος στην εταιρία ανακύκλωσης απόβλητων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών ΒΙΑΝΑΤ. Όταν το 2010 μου έγινε πρόταση από την Ανακύκλωση Αιγαίου να έρθω στην εταιρία ως υπεύθυνος παραγωγής , φορτώσεων και διαχείρισης των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών αμέσως την αποδέχθηκα. Η μετάβαση στον νέο εργασιακό περιβάλλον δεν ήταν δύσκολη, αλλά η επιτυχία μιας επιχείρησης στο χώρο της νησιωτικής παραμεθορίου δεν είναι αυτονόητη. Σήμερα, μετρώντας πέντε χρόνια στην εταιρία, μπορώ με σιγουριά να πω ότι η Ανακύκλωση Αιγαίου έχει την ικανότητα να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα αυξημένες προκλήσεις της εποχής σε σχέση με την ανακύκλωση.

ΓΑΛΑΝΗΣ ΗΛΙΑΣ

Εργάζομαι στην εταιρία ως εργοδηγός και υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία της πλατείας του εργοταξίου. Η ενασχόλησή μου και η εμπειρία που απέκτησα στον τομέα της Ανακύκλωσης των ηλεκτρικών συσκευών στην εταιρία ΒΙΑΝΑΤ , η μακροχρόνια προσωπική σχέση με τους ιδιοκτήτες της εταιρίας Ανακύκλωση Αιγαίου και η γνώση του οράματος που είχαν για την ανακύκλωση ήταν οι βασικοί λόγοι της μετακόμισής μου στο νησί της Λέσβου το 2010. Έκτοτε το όφελος που προκύπτει για την κοινωνία και το περιβάλλον από την δουλειά μου είναι μια ανταμοιβή για την την επιλογή να έρθω στη Μυτιλήνη .

ΤΣΩΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Είμαι απόφοιτος της Παντείου Α.Σ.Π.Ε. στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών και την εργασία μου στο Πρακτορείο Ξένου Τύπου στην Αθήνα επιλέξαμε με τη σύζυγό μου την μετεγκατάστασή μας στην Μυτιλήνη, το 1991 και έκτοτε ζούμε και δραστηριοποιούμαστε εδώ. Από το Σεπτέμβριο του 2010 εργάζομαι στην εταιρία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΧΥΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε., κύριο φορέα ανακύκλωσης στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, ως υπεύθυνος στο τμήμα διοίκησης της εταιρίας ( λογιστήριο, τμήμα προσωπικού, τμήμα αδειοδοτήσεων, τμήμα Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ).

Η ενασχόλησή μου στο σημαντικό τομέα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των αποβλήτων που προκύπτουν καθημερινά ήταν για μένα ιδιαίτερη πρόκληση και προσδίδει στην εργασία μου την ικανοποίηση ότι καθημερινά συμβάλουμε, ατομικά και συλλογικά ως εταιρία, στη μείωση του όγκου των παραγόμενων αποβλήτων, άρα στην προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα του νησιού που ζούμε.

ΣΙΝΙΟΡΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Σπούδασα στο ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ στο τμήμα ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ και κατόπιν έκανα το μεταπτυχιακό μου στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ στο τμήμα του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ γιατί έτρεφα μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτό και τους διαφόρους τρόπους προστασίας του. Τα τελευταία 2 χρονιά εργάζομαι στην εταιρία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ- ΧΥΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε. ως υπεύθυνος στο κομμάτι των αδειοδοτήσεων, του εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού της εταιρίας και στην εισαγωγή καινοτόμων μεθόδων διαχείρισης των απόβλητων. Με τον τρόπο αυτό μπόρεσα να συνδυάσω τις μεγάλες μου αγάπες – το περιβάλλον και τη μηχανική.

 ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΣ

Σπούδασα Χημικός Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή Πατρών και εργάζομαι στην Ανακύκλωση Αιγαίου ΑΕ από το Σεπτέμβριο του 2015 ως μηχανικός παραγωγής στον τομέα αποσυναρμολόγησης και απορρύπανσης των ΑΗΗΕ και στον τομέα απορρύπανσης των ΟΤΚΖ. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Παλαιόκηπο Λέσβου κι εκτός των φοιτητικών μου χρόνων δεν έφυγα από το νησί. Όσο φοιτούσα, όνειρό μου ήταν να γυρίσω πίσω και να προσφέρω στον τόπο μου κι η Ανακύκλωση Αιγαίου μου έδωσε αυτή την ευκαιρία.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΕΡΨΙΘΕΑ

Ονομάζομαι Χριστοδούλου Τερψιθέα και σπούδασα Πολιτισμική Τεχνολογία και Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εργάζομαι στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΧΥΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε. περίπου 6 χρόνια ως υπάλληλος γραφείου. Η εργασία μου επεκτείνεται στον τομέα των οριστικών διαγραφών των αυτοκινήτων Ο.Τ.Κ.Ζ. (Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής) αλλά και σε άλλους τομείς όπως στην τιμολόγηση αλλά και στην οργάνωση του γραφείου. Η εργασία μου στην ανακύκλωση αποτελεί για μένα μια πρωτόγνωρη εμπειρία, η οποία ουσιαστικά με βοήθησε να αναπτύξω το αίσθημα «αγαπώ το περιβάλλον και με σεβασμό συμβάλλω στην προστασία του». Θεωρώ ότι, η ανακύκλωση συμβάλλει ουσιαστικά στην εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων προσφέροντας μεγάλα οφέλη στη βιώσιμη ανάπτυξη τα οποία πέρα από οικονομικά είναι επίσης κοινωνικά και κυρίως περιβαλλοντικά. Συνοπτικά, θα έλεγα ότι η ανακύκλωση αποτελεί μια ολοκληρωμένη και σωστή διαδικασία στην οποία όλοι πρέπει να συμμετέχουμε.